mai 30, 2012 · 0 Comments
V-ati intrebat vreodata ce a fost inaintea antibioticelor? Cum se tratau oamenii inainte de marea inventie a medicinei, cum puteau trai fara pilulele-minune? Ei bine, natura a oferit dintotdeauna solutii pentru problemele de sanatate ale omului. Se spune ca Dumnezeu, inainte de a crea omul, a separat apa sarata de apa de baut, a facut Pamantul, a plantat o gradina, a facut animalele si pestii… prevazand astfel tot ceea ce noi, oamenii, urma sa avem nevoie pentru traiul pe pamant. Totul natural, totul la indemana noastra. Înainte de dezvoltarea antibioticelor, principala sursa de imunoglobuline utilizata in lupta impotriva infectiilor a fost colostrul. De fapt, atunci cand Albert Sabin a făcut primul vaccin oral impotriva poliomielitei, imunoglobulina folosita era extrasa din colostru de bovine. Când au început să apară antibioticele, interesul pentru colostru s-a diminuat. Dar acum, cand tulpinile rezistente la antibiotice ale agentilor patogeni s-au dezvoltat, s-a revenit la alternativele naturale ale antibioticelor, colostrul revenind in forta ca unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva infectiilor de orice natura.
Dar ce este colostrul? Colostrul, cunoscut si sub numele colocvial ca si colastra sau “primul lapte”, este o forma de lapte produs de glandele mamare ale mamiferelor, in ultima parte a sarcinii si in primele 48 de ore dupa nastere. Factorii imunizanti si de crestere din compozitie ii confera capacitati curative enorme: antiviral, antibacterian, antimicotic si antiparazitar, imunomodulator, complementar in terapiile antitumorale, protector in afectiuni digestive. De asemenea reface toate tesuturile organismului si masa musculara, stimuleaza regenerarea celulelor nervoase, regleaza glicemia si colesterolul si stimuleaza activitatea cerebrala. Colostrul vindeca leziunile cerebrale si cardiace si are rol detoxifiant si de protector cardio-vascular.
Colostrul contine anticorpi specifici pentru 19 microbi patogeni (Rotavirus, Helicobacter pylori, Cryptosporidium, Salmonela, Candida albicans, streptococi, stafilococi, E. Coli, etc.), imunoglobulina IgA – protejeaza impotriva bacteriilor, mucoaselor din tractul digestiv si respirator, imunoglobulina IgD- antivirala, maturizeaza limfocitele, imunoglobulina IgE – antivirala, antialergica, antiparazitara, creste sensibilitatea receptorilor celulari de insulina, imunoglobulina IgM – distruge bacteriile si imunoglobulina IgG – cea mai importanta imunoglobulina din corp, neutralizeaza toxinele si microbii din sange si limfa, traverseaza placenta si protejeaza fatul si nou-nascutul.
SECOM va ofera produse pe baza de colostru, Colostrum Prime Life – pentru adulti si Colostru cu Probiotice – pentru copii.
Materia prima utilizata pentru aceste produse este colostru colectat la maxim 12 ore de la mulgerea vacilor hranite cu iarba din lunile de primavara si liofilizat la temperatura de -40° Celsius. Prelucrarea la temperaturi joase mentine continutul si biodisponibilitatea produsului. Pasteurizarea (care distruge enzimele) nu se aplica în nicio etapa a procesului de fabricatie.
Colostrum Prime Life ajuta la reducerea manifestarilor infectiilor si la prevenirea recurentei acestora. Echilibreaza sistemul imunitar, se poate administra si in boli autoimune. In plus are efecto antiaging.
Colostru cu Probiotice, conceput special pentru a asigura copilului o dezvoltare sanatoasa inca din primele luni de viata, contine, pe langa imunoglobulinele IgA, IgD, IgE, IgG si IgM, lactoferina, factori de crestere, angiogenin, PRP (polipeptida bogata din proteine), lactalbumine, vitaminele A si E, sulf organic, citokine, acid orotic, oligozaharide si glicoconjugate, lizozomi, glicoproteine, si probiotice – microorganisme vii nepatogene, cu efecte extrem de benefice asupra sanatatii care actioneaza în cavitatea bucala, tubul digestiv, caile respiratorii si în sistemul uro-genital. Astfel Colostru cu Probiotice dezvolta si protejeaza flora intestinala benéfica a bebelusilor si copiilor, reduce balonarile, indigestiile, flatulenta, constipatia, colicile. Reduce efectele negative ale consumului de antibiotice.
SURSA
By Farmacist Gabriela Stefancu