martie 29, 2012 · 0 Comments
Gripa este una din cele mai vechi și mai comune infecții iar acum noi temeri se răspândesc prin intermediul media despre pericolele unei noi pandemii de gripă aviară.
Virușii de gripă pot fi controlați la mai multe nivele:
Direct, prin afectarea metabolismului virușilor specifici și astfel prin limitarea abilităților lor de a se multiplica și a infecta celulele și indirect prin frânarea răspândirii virale în țesuturi.
Până la ora actuală nu există terapii eficiente împotriva virușilor de gripă. La Institutul de Cercetare Dr Rath cercetătorii noștri au testat dacă un amestec specific de nutrienți poate afecta virusul gripei umane A. Acest amestec este compus din nutrienți care s-au dovedit eficienți în controlarea răspândirii și creșterii celulelor canceroase în țesuturi. Deoarece toți virușii se răspândesc în corp folosind mecanisme similare cancerului, această formulare de nutrienți poate avea efect și asupra infecțiilor virale. În plus, mulți dintre acești nutrienți și-au demonstrat eficiența în controlarea gripei în diverse stadii.
Am testat efectul nutrienților în ambele sisteme folosind următorii indicatori ai creșterii și răspândirii virale:
Efectul inhibitor al amestecului de nutrienți asupra activității neuraminidazei virusului de gripă A
Concluzie: Nutrienții pot inhiba activitatea neuraminidazei asociată cu virusul de gripă umană A, cu până la 70%.
Efectul amestecului de nutrienți asupra producției virale de antigen (NP) În celulele infectate ale rinichilor
Concluzie: Nutrienții pot opri complet multiplicarea virusului de gripă umană A în celulele infectate ale rinichilor
Concluzie: Nutrienții pot inhiba secreția de MMP2 și MMP9 în celulele rinichilor infectate de gripa umană A, oprind astfel răspândirea lor în țesuturi.
Rezumat: Amestecul de nutrienți care conține vitamina C, extract de ceai verde (EGCG), aminoacizi: lizină, prolină, arginină, N acetil-cisteină, seleniu și alte componente naturale esențiale pot scădea în mod direct multiplicarea virală în țesuturile infectate și limita răspândirea lor prin limitarea degradării enzimatice a zonelor extracelulare învecinate.
By Farmacist Gabriela Stefancu