mai 30, 2012 · 0 Comments
Efectele poluarii asupra sistemului circulator sanguin
Remediu natural (revolutionar) impotriva blocajelor din sistemul circulator sanguin.
Sanatatea umana, sanatatea ecosistemului si conservarea resurselor naturale reprezinta metoda prin care cercetatorul Dr. Hofstetter din Elvetia, a investigat in 1999 efectele poluarii asupra mediului. Efectul asupra Sanatatii Umane a inclus numarul si durata oricarui efect cancerigen sau boala respiratorie, precum si numarul de ani din viata pierduti datorita mortii premature determinata de cauze de mediu. Concluzia… cea mai mare povara pentru sanatatea umana o reprezinta poluarea. Poluarea antropogena provenita din substantele chimice intalnite in multe dintre alimentele ce ajung la noi in farfurie, emisia de noxe, fumul, stresul, alergenii sau ionii radioactivi din atmosfera, prezinta un grad marit de toxicitate pentru organism si produce indubitabil imbolnaviri.
Specialistii ne atrag atentia ca nu doar vegetalele si cerealele contin substante nocive, ci si pestii din mari si oceane, contaminati cu mercur, o substanta neurotoxica provenita din activitatile industriale. La adulti, aceasta substanta creste riscul de boli cardiovasculare. Si totusi, pestele este cea mai importanta sursa de acizi grasi polinesaturati de tipul omega 3, EPA si DHA, cu rol in reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare. Atunci, cum rezolvam dilema intretinerii sanatatii inimii si a intregului sistem cardiovascular? Sigure sunt doar alimentele bio. Apoi, activitatile sportive, moderate sau de intretinere, care au efect profilactic in reducerea riscului de imbolnavire de inima, diabet, bronsita, astm, etc. Si sa nu uitam de tratamentele naturale care vin salutar pentru corectarile metabolice de fond si confera organismului rezistenta impotriva agresivitatii factorilor poluanti.
Blocajele arteriale nu reprezinta o boala ci un simptom determinat de afectiunile arteriale specifice inimii. Ateroscleroza reprezinta principala cauza a blocajului arterial si inseamna o combinatie de modificari ale arterelor inimii, constand in acumularea de lipide (grasimi rele), de sange si constituientii acestuia, polizaharide, de tesut fibros si depozite de calciu insotite de modificari ale tunicii musculare. Depunerile de grasimi (ateroame) incep din copilarie sau adolescenta si se datoreaza in principal regimului alimentar defectuos, stresului sau predispozitiei genetice. Extensiunea proceselor aterosclerotice distruge tunica musculara a arterei, ducand la dilatari (anevrisme) sau la obstructii mai mult sau mai putin complete (stenoza arteriala sau bolile ischemice). Stenozele progresive ale arterelor incetinesc scurgerea curentului sangvin, iar ulceratiile placilor ateromatoase si lezarile endoteliului vascular favorizeaza activitatea factorilor de coagulare si in final se ajunge la formarea de cheaguri sau tromboze arteriale (astuparea vaselor).
Un factor poluant nociv intregului sistem cardiovascular il reprezinta fumul de tigara. Nicotina determina marirea presiunii sanguine, inima fiind nevoita sa lucreze mai mult si mai greu. Monoxidul de carbon produce accelerarea batailor de inima (hipertensiunea arteriala). Si fumatul determina blocarea arterelor – ceea ce determina producerea atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale si a afectiunilor vasculare periferice. Inima devine suprasolicitata, cantitatea de oxigen se reduce, cheagurile se formeaza pe peretii vaselor sanguine, marindu-se riscul formarii trombozelor si infarcturilor.
Desigur varsta, unele trasaturi ale personalitatii individului, starea de emotivitate (stresul), comportamentul in societate si familie contribuie la initierea unor afectiuni cardiovasculare (cardiopatia ischemica). Stresul, starile impulsive, de manie, incapacitatea de a-si controla reactiile emotive pot provoca cresteri rapide ale coagulabilitatii sangvine, ale grasimilor (lipidelor) din sange sau ale presiunii arteriale, care pe fondul unor stenozele coronare favorizeaza producerea de tromboze arteriale mici sau masive. Se stie ca nivelul ridicat de cortizon din sange, o substanta produsa in stare de stres, determina ingustarea arterelor.
Un raspuns la inmultirea fara precedent a bolilor cardiovasculare il reprezinta operatiile chirurgicale de bypass sau de angioplastie (montari de stent-uri), o solutie practicata si in Romania. Din pacate, nu toti pacientii au beneficiu de implantarea stenturilor. Aceia care se selectioneaza pentru aceasta terapie sunt de obicei, persoane care au suferit un infarct miocardic sau alte forme de boala coronariana cu risc crescut de evenimente cardiovasculare. Din fericire, in sprijinul tuturor bolnavilor se alatura natura. Un grup de cercetatori din India, cu experienta in remedii traditionale ayurvedice si preocupati in mod deosebit de intelegerea afectiunilor sistemului cardiovascular au gasit o solutie pentru eliminarea blocajelor la nivel sangvin concomitent cu procesul de curatire si intretinere a sistemului circulator.
Rezultatul cercetarilor a condus la obtinerea unui produs natural care se adreseaza majoritatii, atat preventiv pentru aceia care vor sa-si intretina un sistem cardiovascular “curat”, cat si curativ pentru persoanele diagnosticate cu afectiuni cardio-vasculare. Produsul sprijina si pe bolnavii care au putut beneficia de tehnica medicala moderna fiind deja supusi interventiilor chirurgicale amintite mai sus pentru evitarea revenirii blocajelor arteriale. Produsul se numeste simplu BR (Blockage reducer ). Formula sa reuseste sa combine proprietatile a 5 plante recunoscute in medicina traditionala ayurvedica pentru numeroasele lor calitati. Principala caracteristica a produsului este capacitatea acestuia de a dizolva cheagurile de sange din sistemul circulator sanguin. Inlatura barajele existente in circulatia venoasa si confera flexibilitate arterelor, permitand preluarea blanda a fluxului sanguin excedentar, asigurand astfel protectia eficienta a vaselor de sange. Diminueaza edemele si asaneaza procesele inflamatorii locale, actionand ca si antibiotic natural, dar fara efectele secundare specifice produselor de sinteza. Fluidifica (subtiaza) sangele ingrosat si ii reda vascozitatea normala. Elimina conditiile prielnice formarii stazei venoase (trombilor) si instalarii infectiilor consecutive acestora (tromboze). Ajuta la recuperarea dupa accidente vasculare cerebrale (ischemice sau hemoragice), precum si previne recidivele sub orice fel de patologie. Efectul sau anticoagulant este binevenit si pacientelor cu dereglari ale ciclului menstrual tip sangerari vaginale anormale, insotite de eliminarea cheagurilor de sange.
De altfel, este cunoscut efectul ghimbirului (Zingiber Officinale) in problemele legate de circulatie: anticoagulant (inhiba agregarea plachetara), antiinflamator, hipolipidic (reduce nivelul de colesterol si trigliceride), antioxidant, antiviral, vasodilatator. Plumbago Zeylanica are o actiune medicinala si farmaceutica deosebita avand actiune imunomodulatoare, antimitotica (anticancerigena), antiinflamatorie, fitoncida (antibiotica) si fungicida. Doua tipuri de Piper (Chaba si Longum) se recunosc prin biodisponibilitatea structurala si terapeutica in producerea unor medicamente. Actiunea lor majora este de a reduce colesterolul, regland totodata activitatea ficatului, organ direct raspunzator de formarea colesterolului. Capparis decidua are efect hipoglicemiant si oferă beneficii deosebite pentru controlul glicemiei (diabet), al colesterolului, al grăsimilor din sange, reduce inflamaţia, reduce nivelul leziunilor oxidative la nivel de ADN si peroxidarea lipidelor (fenomenul iniţiator al aterosclerozei) reducand riscul de boala cardiovasculara.
Studii publicate in ultimii ani au aratat ca subiectii diagnosticati cu tromboze arteriale, multiple accidente vasculare cerebrale, stenoze arteriale, arterite, ce au urmat tratament cu BR pe durata minima a 3 luni, au obtinut reducerea vascozitatii sanguine, dizolvarea cheagurilor de sange (confirmata de tomografii computerizate, angiografie sau examen Doppler). Asociat cu CR (Cholesterol Reducer) se obtine reducerea colesterolului cu pana la 30% in acelasi interval de timp.
Acelasi grup de cercetare a demonstrat clinic ca administrarea produsului BR pe termen cat mai indelungat, cate 1 capsula pe zi, reduce riscurile dezvoltarii afectiunilor cardiovasculare pentru fumatorii indecisi sa renunte sau macar sa micsoreze numarul tigarilor. In decurs de 4-6 luni de administrare, riscul dezvoltarii afectiunilor coronariene se reduce, scazand cu aproape 36% chiar si pentru un fumator.
Iata ca avem la indemana o cale de protectie si intretinere, un instrument interior, de lupta impotriva factorilor nocivi ce ne agreseaza constant buna functionare a organismului. Exista principii, exista educatie, eruditie si bun simt, plus o intreaga pleiada de valori superioare in fiecare din noi. Poate ne mai abatem cateodata, dar in fiecare exista un fond bun. Faptul ca ne intoarcem la natura, cautand puritatea si sanatatea, e o dovada ca nu ne-am distorsionat. Sa primim sprijinul naturii, ca unica sursa de echilibru si maxima biocompatibilitate cu organismul uman. Caci este scris: “Domnul lasa doctoria sa creasca din Pamant si un intelept nu o dispretuieste” (Sirah 38.4)
Informatii detaliate despre produsul BR cautati pe site-ul nostru
By Farmacist Gabriela Stefancu